Til forsiden

Varmepumper

I en varmepumpe udnyttes energien fra f.eks. luften til rumopvarmning og til opvarmning af varmt brugsvand. Alle er enige om, at varmepumpen bliver fremtidens energikilde.

Faktisk forestiller vi os, at varme- og kølecentraler i fremtiden vil smelte sammen og blive til en. Alle bygninger har behov for både køling og opvarmning og det samme gælder for mange industrielle processer. Det giver derfor rigtig god mening at kombinere varme- og køleanlægget.

Vi arbejder ud fra en filosofi, hvor vi flytter energien fra kølesystemet over i varmesystemet i stedet for at lukke overskudsvarmen fra køleanlægget ud til fuglene. På den måde slipper vi for at indkøbe dyr energi til rumopvarmning og opvarmning af varmt brugsvand. Samspillet mellem køle- og varmesystemer er vejen til grønne og energirigtige systemer med en sund økonomi.

Vi føler os helt overbeviste om, at varmepumper, der også køler, har en stor fremtid i Danmark.

Før vi anbefaler en kombinationsløsning, der det vigtigt at vi får det fulde overblik over dine køle og varmebehov. Hvis du har et kølebehov både sommer og vinter, vil du som regel opnå den bedste økonomi med en kombinationsløsning. Det kan f.eks. være industrielle processer, serverrum, butikker, kølerum, frostrum, men også kontorlokaler med høj last i form af megen elektronik og mange mennesker. Det er selvfølgelig en forudsætning, at du også har et varmebehov til f.eks. rumopvarmning, opvarmning af brugsvand, opvarmning/forvarmning af procesvand eller lign.

I bund og grund udnytter vi køleanlæggets overskudsvarme til opvarmning, så du får en løsning med 100% varmegenvinding. Vi har valgt at kalde konceptet for BackWatts, der betyder, at vi gør naturen grønnere og din økonomi sundere. BackWatts refererer til, at din elmåler i fremtiden kan køre baglæns – dvs. at du faktisk kan tjene penge på dit kølebehov.

Se hvorfor BackWatts er en god forretning.

Fakta om varmepumpen: En luft/vand-varmepumpe udnytter varmeenergien i luften – også når der er frostgrader. Varmepumpen placeres udendørs. Herfra trækkes luften ind i bygningen og forbi en varmeveksler. Varmen overføres til varmepumpens kølemiddel, der via kompression hæver trykket og dermed temperaturen. Energien fra det opvarmede kølemiddel overføres til vand, der enten kan bruges til rumopvarmning eller opvarmning af brugsvand – ofte til begge dele. Metoden er meget energieffektiv. Hvis du samtidig har et kølebehov kan vi tilbyde dig en kombinationsløsning, hvor du udnytter overskudsvarmen fra køleanlægget som varmekilde til varmepumpen.

Nyhed: Winghouse

Når der både er behov for køl og varme tilbyder vi kombinations-løsninger med 100% varmegenvinding.

 

Læs/download
OM ENERGIBEREGNINGER


Nyhed: Professionelt med 3D

A-Comfort er garant for en uvildig rådgivning, hvor vi hjælper dig med at træffe de rette valg mht. teknologi, miljøpåvirkning og pris

 

Læs/download
MERE OM RÅDGIVNING


  • A-Comfort ApS
  • Galoche Alle 10
  • 4600 Køge
  • Tlf.: +45 70 26 05 88
  • CVR-NR: DK 28 71 27 90